Amstaffit.com

Amstaffiaiheista keskustelua
Tänään on 15.12.2018 22:04

Kaikki ajat ovat UTC
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 58 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Amstaffien huono julkisuus
ViestiLähetetty: 30.09.2012 15:03 
Poissa
Sääliserti -> MVA
Avatar

Liittynyt: 09.09.2010 18:43
Viestit: 5820
Paikkakunta: ASTu -10 / ASTu -13 / BPMu -15
Mediassa on aika ajoin näitä "tappajakoira raateli" -otsikoita. Ymmärrän toki, että yhdistyksen etua ajetaan lähinnä jalostukseen ja kasvatukseen liittyvissä asioissa mutta mikäli rodulle tulee jossain vaiheessa rotukielto ei ole paljon mitään etuja mitä pitäisi ajaa. Joskus taannoin jonkun keskustelun yhteydessä ehdotin jonkinlaista näkyvää tempausta rodun eduksi ja minusta se olisi edelleen hyvä idea.

Eli ei mikään mätsäri tms joka on koiraihmisille tarkoitettu vaan lähinnä jotain talviriehaa/kesäriehaa tms joka on suunnattu valtaväestölle ja lapsiperheille. Talvella ohjelmassa voisi olla esim. pulkkailu, buffa, arpajaisia, rotuesittelyä, paljon koiria silitettävänä ja lehdistö (ainakin kutsuttuna) yms. Minusta yhdistyksen pitäisi ensi vuoden toimintasuunnitelmaan vahvasti pyrkiä parantamaan rodun kuvaa suurelle yleisölle ja positiivisuuden kautta.

Minusta ei ole vetäjäksi mutta olisin mielelläni mukana auttamassa jos tällaista halutaan järjestää.

muoks. ja oli yhdistyksen jäsen tai ei, niin mikäli rotu on omistajalleen tärkeä niin rodusta annettava kuva tulisi olla jokaiselle sydämenasia. Tätä voisi pohtia esim. Kennelliiton kanssa mikäli heillä olisi kiinnostusta lähteä mukaan ja tehdä koko hommasta jonkinasteinen kampanja. Amstaffit ei ole ainoa rotu jota mediasyrjitään.

_________________
Rome wasn’t built in a day, but then again I wasn’t on that particular job.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 30.09.2012 17:46 
Minä kannatan. Paikalle vaan lehdistöä ja eiköhän esim. maikkarin puolelta olla valmiita tekemään juttua. Itse voisin muutamalta tutulta siellä kysellä olisko halukkuutta ja rahkeita tehdä juttu!


Ylös
  
 
ViestiLähetetty: 30.09.2012 17:59 
Poissa
Toinen serti
Avatar

Liittynyt: 11.09.2005 09:34
Viestit: 2944
Paikkakunta: Utti, astu 08/05 Jöntti, astn 1/08 Kurttu, bpmn Kiira 11/10, seisoja-Simo 4/12
Minusta noi tempaukset tuo lähinnä julkisuuteen sen taistelukoirapuolen myös. Yksittäiset huonot uutiset painuu aika äkkiä unholaan suurelta yleisöltä, ellei sitten ruveta järjestämään "vastatempauksia" tyyliin amstaffit on tosi kivoja seurakoiria... heti herää kysymys, miksi sitä pitää niin vakuutella.

Ihan oikeesti, ei kukaan ens viikolla muista jotain Kouvolan koirauutista.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 30.09.2012 18:05 
Mietin myös vähä samaa että onko hyvä julkisuuskaan lopulta hyvä juttu.. Tokihan negatiiviset uutiset säilyy kauanki mielesä, mutta siinä mielesä vähä turhaa ku ihmiset keksii ja muistelee negatiivisia juttuja muutenki ja yleistää millon mihinki rotuun. Minusta tärkein positiivinen PR on se mitä kaduilla tehdään, eli se että minimoitais riskejä ja pidettäis koirat hyvin käyttäytyvinä.


Ylös
  
 
ViestiLähetetty: 30.09.2012 18:43 
Poissa
Tuontitarkastaja

Liittynyt: 08.03.2005 07:19
Viestit: 11467
Paikkakunta: Pori, kennel Sticky Wicket´s
Joo, sillon joskus 90-luvulla, kun kävi se vahinko, missä se pikkuvauva kuoli, niin osa porukasta olisi halunnut järjestää "julkisuustempauksen" siis juurikin ns. taistelukoirarotujen maineen kiillottamiseksi, mutta silloin "viisaammat" päätyivät juurikin siihen lopputulokseen, että parempi kun ei pidä mitään hälyä asiasta. Eri asia ehkä alkaa olla sitten, jos tosissaan jossain eduskunnassa aletaan puuhailemaan jotain rotuja rajoittavia lakeja tms. mutta niin kauan, kun Kennelliitto ja päättäjät ovat asiassa maltillisia, niin ehkä on parempi antaa asian olla.

_________________
Mikään ei ole niin epävarmaa kuin varma pennunostaja.
Ihmisen ja koiran välinen suhde perustuu koiran laumavaiston määräämään tottelevaisuuteen, ja koiralle on alun perin osoitettava, että ihminen on sen johtaja.S.Simelius & K.Jokinen


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 30.09.2012 22:16 
Poissa
Sääliserti -> MVA
Avatar

Liittynyt: 09.09.2010 18:43
Viestit: 5820
Paikkakunta: ASTu -10 / ASTu -13 / BPMu -15
Mä en missään nimessä haluaisi edes lähteä mihinkään "vastakampanjaan". Vaan tehdä joku riehapäivä jossa tuodaan amstaffit esille rotuna. Sanoisko vaikka rotuesittelyksi sitten. Erillisenä ehdotuksena sitten se, että jos vaikka liitolle ehdottelisi jotain isompaa kampanjaa tyyliin "Oikea rotu oikealle ihmiselle" tms.

Minusta hyvä julkisuus ei ole koskaan pahasta. Amstaffi on seurakoira, harrastuskaveri ja mukava rotu. Piste.
Mä en ole niin varma, että huono julkisuus unohtuu (ainakaan jos kyselee niiltä ihmisiltä jotka väistää mun hyvinkäyttäytyvää muffea toiselle puolelle katua).

_________________
Rome wasn’t built in a day, but then again I wasn’t on that particular job.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 30.09.2012 22:30 
Mutta pessimistinä aattelen että löytyy niin miljoonia ihmisiä jotka on saanu ajatuksen tappajakoirista päähänsä, nii ei niitä kiinnosta mitä sanotaan tai miten esitellään, mieli on päätetty nii se vaan on. Sillon muistellaan jokasen negatiivisen koira-aiheisen lööpin liittyneen tappajakoiriin. Tommoselle rotuesittelyjutulle tuskin tulis niitä jotka oikeesti amstaffeja pelkää tai vihaa (elleivät vaivautuis provoamaan), vaan sinne tulis jo ennestään rodusta kiinnostuneita ihmisiä.
Mutta joo, monisa roduisahan (etenki kääpiöroduisa) mainostetaan ettei kukaan ostais rekkaamatonta esim chihua. Jonku pienen moisen mainoksen vois yhistyksenki sivuille laittaa ja vähä faktaa että miksi. Se ehkä vähä herättäis edes joitain rotua suunnittelevia.

En mie halua siis Eva sun ideaa lytätä. Kuhan tuon pientä pessimististä näkökulmaa :denti:


Ylös
  
 
ViestiLähetetty: 30.09.2012 22:35 
Poissa
Sääliserti -> MVA
Avatar

Liittynyt: 09.09.2010 18:43
Viestit: 5820
Paikkakunta: ASTu -10 / ASTu -13 / BPMu -15
^Mä en tahdokaan kääntää sen ihmisen mielen joka on päättänyt, että amstaffit on tappajia vaan haluaisin tavoittaa niitä jotka nykii lapsensa toiselle puolelle katua kun vastaan tulee amstaffi häntä heiluen. Ja so what vaikka paikalle tulisi pelkästään entuudesta kiinnostuneita? Voisi olla hyvä tapa esitellä rotua ja vastailla kysymyksiin. Harvemmin näyttelyissä kukaan uskaltaa kysymään mitään kun kaikilla on aina kiire.

Ehkä tää vaan on kissapuolelta tutumpi jossa järjestetään tuon tuosta erilaisia rotuesittelyitä tai meitä pyydetään eri eläinkauppoihin esittelemään rotua ja kissoja. Ehkä koirapuolella ei olla valmiita tällaiseen vielä :|

_________________
Rome wasn’t built in a day, but then again I wasn’t on that particular job.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 30.09.2012 22:42 
Paitsi että onhan M&M ollu vasta se kampanja jossa oli eri rotuja liikkeisä esillä :wink:
Joo voishan tuo olla ihan kiva idea, mutta en jaksa uskoa sillä olevan kovin suurta vaikutusta. Vaikka toisaalta, eihän Roomaa rakennettu päiväsä ja pienistä teoista ja silleen.. :D


Ylös
  
 
ViestiLähetetty: 30.09.2012 22:56 
Poissa
HYL näyttelystä, pissi tuomarin jaloille
Avatar

Liittynyt: 29.09.2010 16:07
Viestit: 454
Paikkakunta: Seinäjoki, LPKu -04, ASTn -10
Mun mielestä tää on kiva idea. Jos sattus omalle paikkakunnalle joku tommonen melkeempä mistä tahansa rodusta, niin varmasti menisin kyyläilemään ihan puhtaasta uteliaisuudesta.

Pienistä puroista syntyy suuri joki :wink:

_________________
Wonderworker Love Me Sweet "Armi"
"Kauneutta on kaikkialla. Laita vain sydämesi silmiisi." - Hans Taeger


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 01.10.2012 05:36 
Poissa
Päällikkö Pukama
Avatar

Liittynyt: 11.03.2005 18:19
Viestit: 22694
Paikkakunta: Vantaa
Yhdistyksen etusivulla, alhaalla tosin, on:
Lainaa:
ÄLÄ OSTA REKISTERÖIMÄTÖNTÄ AMSTAFFIA!

Suomen Amerikanstaffordshirenterrieriyhdistys ry muistuttaa amstaffia ostavia tarkistamaan, että pentu on asianmukaisesti rekisteröity Suomen Kennelliittoon. Rekisteröity pentu takaa tietyt terveydelliset perusasiat ja antaa ostajalle paremman kuluttajasuojan. Tuontikoiran ostajia kehotetaan selvittämään koiran alkuperä ja tuojan perustelut koiran Suomeen tuomiselle. Luotettavan ja asianmukaisen kasvattajan tuki amstaffin omistajalle voi olla kultaakin arvokkaampi.

Apua asianmukaisesti rekisteröidyn pennun löytämiseksi saat Suomen Amerikanstaffordshirenterrieriyhdistys ry:n pentuvälityksestä.

ÄLÄ OSTA PENTUA SÄÄLISTÄ! JÄTTÄMÄLLÄ KOIRAN OSTAMATTA, VOIT VAIKUTTAA ASIATTOMIEN PENTUJEN TEKEMISEEN!


Mun mielestä suurin merkitys on kasvattajilla, jotka valitsevat pennuilleen kotia ja opastavat kasvatin omistajia käyttäytymään kaikkialla hyvin ja muistamaan, että ihan jokainen on vastuussa rodun maineen säilymisestä hyvänä.


Iso merkitys on myös kaikilla niillä, jotka harrastavat koiriensa kanssa näkyvästi; kisaavat tokossa, agissa, PK:ssa, rallytokossa, vepessä, koiratanssissa jne. Osallistuvat kaverikoiratoimintaan jne.
Näissä kaikissa harrastuksissa on mukana myös niitä ihmisiä, joiden mielestä amstaffi on aivan turha rotu. Jokainen joka saadaan käännytettyä toisiin aatoksiin, on pieni voitto.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 01.10.2012 07:33 
Poissa
Toinen murkkuikä

Liittynyt: 28.04.2007 12:09
Viestit: 1650
Paikkakunta: Lahti, staffityttö Tessa -01 -13, amstaffipoitsu Jymy -07
jöntti kirjoitti:
Minusta noi tempaukset tuo lähinnä julkisuuteen sen taistelukoirapuolen myös. Yksittäiset huonot uutiset painuu aika äkkiä unholaan suurelta yleisöltä, ellei sitten ruveta järjestämään "vastatempauksia" tyyliin amstaffit on tosi kivoja seurakoiria... heti herää kysymys, miksi sitä pitää niin vakuutella.

Ihan oikeesti, ei kukaan ens viikolla muista jotain Kouvolan koirauutista.


Täydellisen samaa mieltä. "vastatempaus" aiheuttaa lähinnä epäluuloisuutta, ja pistää nekin, jotka eivät ole huomioineet asiaa, tietoiseksi, että kyse on "taistelukoirista". Kääntyy helposti vastaan.

Oma koirani, joka ei ole sosiaalinen toisia koiria kohtaan, ei saa mitään kohtauksia, pakenemisreaktioita tai muita sellaisia, aikaiseksi vastaan tulevissa ihmisissä ja koirankusettajissa, koska se on itse neutraali käytökseltään. Luulen tosin, että vain minun hyppysissäni. Joskus joudun kieltämään tuomasta pikkusessejä sen suuhun kun erehtyvät luulemaan, että se on niin sosiaalinen. Meidän mäellä kulmakunnan kauhu löytyy kyllä noutajasta, jonka minäkin mielelläni kierrän, koska se ei ole hallinnassa, ja on jo monen koiran kimppuun käynytkin. Yhden kerran olin näkemässäkin kun kävi kaksikin kertaa raivokkaasti toisen koiran päälle, ja sitten taluttaja vaivoin sitoi sen pylvääseen, huh huh.

Elä ja anna toisten elää, ja vieläpä ihan ikiomaa elämäänsä niin kaikki sujuu.

_________________
AMSTu FI MVA JK3 HK1 Jekkupatterin Little Rascal -07
SBTn Morellion Merry Moment 1.6.2001 - 8.4.2013


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 09.09.2013 17:32 
Poissa
Toinen serti

Liittynyt: 25.04.2007 07:56
Viestit: 2715
Paikkakunta: Lappeenranta
Vähän aihetta liipaten... Eikö noita erään kyseenalaisen kasvattajan pentuja saisi mitenkään pois pentuvälityksestä, jos siellä vielä ovat? Se, että pentuvälitys välittää tollasen epämääräisen toiminnan tuotoksia, viestii myös sitä, että yhdistys hyväksyy tällaisen toiminnan! Eikö niihin sääntöihin sais vaikka jotain sellaista kohtaa, että yhdistyksellä on oikeus päättää välittämänsä pennut, tai ei nyt ihan mutta jollain kierrettyä ton?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 09.09.2013 17:41 
Poissa
Eka serti
Avatar

Liittynyt: 03.10.2008 02:25
Viestit: 650
Paikkakunta: Roihuvuori, ASTu 9/08-5/17, ASTn 4/13
Sääntöihin seuraavassa kokouksessa esim.vain kennelnimen omaavat saavat koiransa välitykseen?

_________________
What do you mean, "I ain't kind"?
I'm just not your kind.
Overtakers Peacemaker - Kyösti - 08
Royaltybolt Episode White - Lumikki - 13


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 09.09.2013 17:47 
Poissa
Sääsket söi pahkuroille - takaisin lähtöruutuun
Avatar

Liittynyt: 09.03.2005 20:06
Viestit: 1137
Tätä farssia seuranneena olen samaa mieltä, seuraavassa hallituksen kokouksessa pentuvälityksen sääntöjen tiukennus on paikallaan.

edit. Onko amstaffien pentuvälityksellä mitään erityisiä sääntöjä / rajoituksia? En ole koskaan aiemmin tainnut edes katsoa, jotenkin vain kuvittelin, että sellaiset olisi olemassa. Vähän samaan tyyliin kuin staffiyhdistyksellä, joita tosin kiristettiin joku aika sitten.


Viimeksi muokannut stolli päivämäärä 09.09.2013 18:47, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 09.09.2013 18:22 
Poissa
Toinen serti
Avatar

Liittynyt: 17.04.2010 05:11
Viestit: 2647
Paikkakunta: Inkoo
Todellakin! Minkä kuvan saa yhdistyksestä kun sallimalla tämän ihmisen koirien hukuttamiset, sairaiden narttujen raiskaamiset, pentutehtailun täyttävät kriteerit yhdistys puoltaa myös tätä toimintaa. On se kumma jos hallituksessa istuvat ihmiset jotka kuitenkin jalostanevat rotua sallivat tällaisen..

_________________
Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 09.09.2013 18:49 
Poissa
Suukkojunkkari
Avatar

Liittynyt: 07.03.2005 20:34
Viestit: 20524
Paikkakunta: Seinäjoki; SBTu ja ASTn
stolli kirjoitti:
Tätä farssia seuranneena olen samaa mieltä, seuraavassa hallituksen kokouksessa pentuvälityksen sääntöjen tiukennus on paikallaan.

Kyllä :peukku:

_________________
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 09.09.2013 19:22 
Poissa
Vahva vääryyden puolustaja
Avatar

Liittynyt: 17.04.2011 18:05
Viestit: 3643
Sehän tässä on kun pentuvälityksessä ei oel sääntöjä, sen vuoksi Petran Parviaisen pentuja ei voida jättää välityksen ulkopuolelle, eikä Petra Parviaista voida erottaa yhdistyksestä, yhdistylain puitteissa. Ainoa keino on ensi kokouksessa muuttaa välityksen sääntöjä. Sekä toivoa että kennelliitto antaisi rangaistuksen jota yhdistys voisi seurata, tai että Petra Parviainen jättää maksut maksamatta ja sitä ei enää uudelleen hyväksytä jäseneksi.

Edit: kirjoitushäröt ja sukunimen lisäys, jotta kukaan ei sekoita tätä kennelnimetöntä Fin Fool'sin kasvattajaan.
Pahoittelut Pimulle :oops2:

_________________
-Quality Begins on the Inside-


Viimeksi muokannut Tsuki päivämäärä 09.09.2013 22:35, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 09.09.2013 19:34 
Poissa
Sääsket söi pahkuroille - takaisin lähtöruutuun
Avatar

Liittynyt: 09.03.2005 20:06
Viestit: 1137
Jep, jäsentä ei heppoisin perustein voi erottaa, käytännössä ainoa keino on maksamattoman jäsenmaksun takia. Mutta pentuvälityksen säännöistä hallitus voi kyllä päättää, säännöt vaan kannattaa miettiä tarkkaan. Ei esimerkiksi kannata rajata ulkopuolelle kennelnimettömiä kasvattajia, vaan esim. kennelnimettömät kasvattajat, joilla on jo kaksi pentuetta, riippumatta siitä onko ne rekisteröity vai ei. Kaksi pentuetta siksi, että kennelnimen saamiseen menee parhaimmillaankin useampi kuukausi.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 09.09.2013 20:11 
Poissa
Fin Fool´s
Avatar

Liittynyt: 30.03.2007 09:00
Viestit: 11137
Paikkakunta: Keski-Suomi
Jälleen kerran KOHTELIAASTI huomautan että käyttäkää hyvänen aika nimimerkkiä tai sitten kokonimeä. Ihminen kenestä täällä jauhetaan sivutolkulla sattuu omistamaan saman etunimen kuin meikäläinen ja piru että alkaa ärsyttää.

Kiitos!

_________________
Kennel Fin Fool's kotisivut


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 58 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com