Amstaffit.com

Amstaffiaiheista keskustelua
Tänään on 17.08.2017 01:53

Kaikki ajat ovat UTC
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: PEVISA-ohjelma 2018-2022
ViestiLähetetty: 07.03.2017 09:52 
Poissa
Tuontitarkastaja

Liittynyt: 08.03.2005 07:19
Viestit: 11417
Paikkakunta: Pori, kennel Sticky Wicket´s
Tämä 5.3.2017 äänestetty PEVISA-ohjelma menee Staffordshirenbullterrieriyhdistys ry:n vuosikokouksen käsiteltäväksi, jonka jälkeen Kennelliitolle.

**********************

PEVISA-ohjelma rodulle amerikanstaffordshirenterrieri kaudelle 2018-2022

Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu kyynärnivellausunto, lonkkakuvauslausunto ja voimassa oleva silmätarkastuslausunto.
Silmätarkastuslausunto ei saa olla 24 kk vanhempi. Pentueen vanhempien lonkkaindeksien keskiarvon tulee astutushetkellä olla 101 tai parempi.
Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkaniveldysplasian aste C ja kyynärniveldysplasian aste 1. Kyynärtuloksen 1 saanut koira voidaan parittaa vain tuloksen 0 saaneen koiran kanssa.


Mikäli pentueen vanhempi on tuontikoira tai ulkomainen uros, jolla ei ole Kennelliiton lonkkaindeksiä, huomioidaan sen mahdollinen ulkomainen BLUP-indeksi. Tuontikoiran tai ulkomaisen uroksen kohdalla huomioidaan vain yli 65% arvosteluvarmuudella olevat BLUP-indeksit.

Jos tuontikoiralle tai ulkomaiselle urokselle ei ole määritelty BLUP-indeksiä, mutta koiralla on FCI:n asteikolla lonkkakuvaustulos A, B tai C tai OFA asteikolla vähintään ”fair”, sitä voidaan käyttää parituskumppanille, jonka oma lonkkaindeksi on vähintään 101 ja lonkkakuvaustulos vähintään C.
Silmätutkimustulosta ei vaadita (koskee ulkomailla tapahtuvaa astutusta ja tuontispermalla tapahtuvia siemennyksiä).

Koiran väri ilmoitetaan rekisteröinnin yhteydessä. Pentueen molempien vanhempien värin on oltava merkittynä koirarekisteriin pentueen rekisteröintihetkellä (JTT 9/14). On kiellettyä yhdistää kaksi koiraa, joilla molemmilla on sininen haalistustekijä homotsygoottina (koiran kirsu harmahtava). Kielto koskee mm. seuraavan väriseksi merkittyjen koirien yhdistämistä:
sininen – sininen
sininen – sininen fawn
sininen fawn – sininen fawn


Ulkomailla tapahtuvien astutusten ja tuontispermalla tapahtuvien siemennysten kohdalla huomioidaan seuraava Koirarekisteriohjeen kohdan 8 mahdollistama toistaiseksi voimassa oleva poikkeuslupa:

Lonkkakuvauslausunnon asemesta hyväksytään myös PENNHIP tulos DI(=Distraction Index) <0.49 ja merkinnällä “No radiographic evidence of DJD” (NO), jolloin urosta voidaan käyttää nartulle, jonka oma lonkkaindeksi on vähintään 101 ja lonkkakuvaustulos vähintään C.

Jos uroksella ei ole lonkkakuvaustulosta, vaaditaan että nartun lonkkakuvaustulos on A tai B ja lonkkaindeksi 101 tai parempi. Jos uroksella ei ole kyynärkuvaustulosta, vaaditaan että nartun kyynärkuvaustulos on 0/0.

Suomen Amerikanstaffordshirenterrieriyhdistys ry:n hallituksella tai Kennelliiton jalostustieteellisellä toimikunnalla on oikeus muuttaa PEVISA:n muotoseikkoja tarvittaessa.

**********************
Samassa kokouksessa yhdistys hyväksyi myös hallituksen JTO-esityksen, johon linkki tässä:
http://amstaffiyhdistys.net/wordpress/wp-content/uploads/2017/01/JTO_2018-2022.pdf

HUOM. JTO-esityksen oikoluku on vielä kesken.

_________________
Mikään ei ole niin epävarmaa kuin varma pennunostaja.
Ihmisen ja koiran välinen suhde perustuu koiran laumavaiston määräämään tottelevaisuuteen, ja koiralle on alun perin osoitettava, että ihminen on sen johtaja.S.Simelius & K.Jokinen


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: PEVISA-ohjelma 2018-2022
ViestiLähetetty: 29.05.2017 08:44 
Poissa
Päällikkö Pukama
Avatar

Liittynyt: 11.03.2005 18:19
Viestit: 22638
Paikkakunta: Vantaa
TIEDOTE:
Lainaa:
PEVISAehdotus 2018-2022 /29.5.2017
Suomen Amerikanstaffordshirenterrieriyhdistys ry:n hallitus on tehnyt sanamuodon tarkennuspyynnön Kennelliiton Jalostustieteelliselle toimikunnalle koskien vuosikokouksessa hyväksyttyä PEVISA-esitystä.

Olemme esittäneet toiveen, että rodun PEVISA-esitykseen lisättäisiin lause:
”Tuontikoiran tai ulkomaisen uroksen kohdalla huomioidaan vain niiden oma lonkkakuvaustulos, kunnes BLUP- indeksin arvosteluvarmuus ylittää 65%”.
Lisäämällä ko. lause rodun PEVISA-tekstiin mahdollistetaan myös tuontikoiran astutus toisella tuontikoiralla tai ulkomaisella uroksella, johon sovelletaan ulkomaisten urosten pysyvän poikkeuslupalistan sääntöä.

Uuden pevisan tarkoitus ei ole rajata tuonteja jalostuksen ulkopuolelle tai estää tuonnin astuttaminen ulkomaisella uroksella tai toisella tuonnilla.
Suomessa tutkittu tuonti, jolla A tai B lonkkatulos, voi saada tulokseen nähden alhaisen BLUPindeksin puuttuvien sukulaistulosten takia (=arvosteluvarmuus % jää alhaiseksi).

Kun koira saa jälkeläisiä ja niitä tutkitaan, arvosteluvarmuus % nousee. Jos jälkeläisten tulokset ovat keskimääräistä parempia, myös jalostuskoiran indeksi nousee, jos huonompia, indeksi laskee. Arvosteluvarmuuden ylittäessä 65%, kertoo indeksi koiran jalostusarvosta enemmän kuin koiran oma lonkkatutkimustulos.


Hallitus tiedottaa pevisaehdotuksen etenemisestä, kun asia etenee.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com