Amstaffit.com

Amstaffiaiheista keskustelua
Tänään on 01.03.2021 18:30

Kaikki ajat ovat UTC
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 179 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 01.11.2012 18:35 
Poissa
Päällikkö Pukama
Avatar

Liittynyt: 11.03.2005 18:19
Viestit: 22718
Paikkakunta: Vantaa
Muokattu viestiketjun ensimmäistä viestiä (=tämä) 5.11.2013.

HUOM! Ulkomaisia uroksia koskevaan poikkeuslupaan on lisätty maininta, että silmätutkimustulosta ei vaadita.

Kennelliiton jalostustoimikunta on kokouksessaan 5/2013 muuttanut aikaisemmin (kokouksessa 8/12) hyväksymäänsä amerikanstaffordshirenterrierierin rotukohtaisen PEVISA-ohjelman ehtoja takautuvasti.

Hyväksytty PEVISA -ohjelman mukainen teksti:

Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu kyynärkuvauslausunto, lonkkakuvauslausunto ja voimassa oleva silmätarkastuslausunto.
Silmätarkastuslausunto ei saa astutushetkellä olla 24kk vanhempi.
Pentueen vanhempien lonkkaindeksien keskiarvon tulee astutushetkellä olla 101 tai parempi.
Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkaniveldysplasian aste C ja kyynärniveldysplasian aste 1.
Kyynärnivelkuvaustuloksen 1 saanut koira voidaan parittaa vain tuloksen 0 saaneen koiran kanssa.

Mikäli pentueen vanhempi on tuontikoira tai ulkomainen uros, jolla ei ole Kennelliiton lonkkaindeksiä, huomioidaan sen mahdollinen ulkomainen BLUP-indeksi.
Jos tuontikoiralle tai ulkomaiselle urokselle ei ole määritelty BLUP-indeksiä, mutta koiralla on FCI:n asteikolla lonkkakuvaustulos A, B tai C tai OFA-asteikolla vähintään "fair", sitä voidaan käyttää parituskumppanille, jonka oma lonkkaindeksi on vähintään 101 ja lonkkakuvaustulos vähintään C.

Ohjelma on voimassa 1.1.2013 - 31.12.2017.

Ulkomailla tapahtuvien astutusten ja tuontispermalla tapahtuvien siemennysten kohdalla huomioidaan seuraava Koirarekisteriohjeen kohdan 8 mahdollistama toistaiseksi voimassa oleva poikkeuslupa:

Lonkkakuvauslausunnon asemesta hyväksytään myös PENNHIP tulos DI(=Distraction Index) <0.49 ja merkinnällä "No radiographic evidence of DJD" (NO), jolloin urosta voidaan käyttää nartulle, jonka oma lonkkaindeksi on vähintään 101 ja lonkkakuvaustulos vähintään C.
Jos uroksella ei ole lonkkakuvaustulosta, vaaditaan että nartun lonkkakuvaustulos on A tai B ja lonkkaindeksi 101 tai parempi.
Jos uroksella ei ole kyynärkuvaustulosta, vaaditaan että nartun kyynärkuvaustulos on 0/0.

Silmätutkimustulosta ei vaadita.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tarkista aina myös Kennelliiton sivuilta yleiset PEVISAa ja rekisteröintiä koskevat ehdot:
http://www.kennelliitto.fi/FI/asiakirja ... tusivu.htm
Tältä sivulta löytyvät muunmuassa ulkomaisia uroksia koskevat poikkeusluvat rotukohtaisissa PEVISA -ohjelmissa sekä voimassa oleva koirarekisteriohje, jotka on syytä lukea.

Mikäli aiottu yhdistelmä ei täytä kaikkia PEVISAn ehtoja, tulee kasvattajan hakea yhdistelmälle poikkeuslupaa Suomen Kennelliitolta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alkuperäinen teksti:
JTT:n päätös 30.10.2012 (8/2012):

Toimikunta toteaa Suomen Amerikanstaffordshirenterrieriyhdistyksen vuosikokouksen 3.3.2012 allekirjoitetun pöytäkirjaotteen.

Toimikunta hyväksyy esityksen amerikanstaffordshirenterrierin JTO:ksi korjauksin niin, että ohjelma on voimassa kauden 2013- 2017. Korjattu ohjelma pitää toimittaa Kennelliiton toimistoon tiedoksi kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Toimikunta hyväksyy amerikanstaffordshirenterrierille seuraavan rotukohtaisen PEVISA-ohjelman.

Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu kyynärkuvauslausunto, lonkkakuvauslausunto ja voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto ei saa astutushetkellä olla
24kk vanhempi. Pentueen vanhempien lonkkaindeksien keskiarvon tulee astutushetkellä olla 101 tai parempi. Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkaniveldysplasian aste C ja kyynärniveldysplasian aste 1. Kyynärnivelkuvaustuloksen 1 saanut koira voidaan parittaa vain tuloksen 0 saaneen koiran kanssa.

Mikäli pentueen vanhempi on tuontikoira tai ulkomainen uros, jolla ei ole Kennelliiton lonkkaindeksiä, huomioidaan sen mahdollinen ulkomainen BLUP-indeksi. Jos tuontikoiralle tai ulkomaiselle urokselle ei ole määritelty BLUP-indeksiä, mutta koiralla on FCI:n asteikolla lonkkauvaustulos A, B tai C tai OFA-asteikolla vähintään "good", sitä voidaan käyttää parituskumppanille, jonka oma lonkkaindeksi on vähintään 101 ja lonkkakuvaustulos vähintään C.

Ohjelma on voimassa 1.1.2013 - 31.12.2017.


Toimikunta merkitsee muistiin, että ulkomailla tapahtuvien astutusten ja tuontispermalla tapahtuvien siemennysten kohdalla huomioidaan seuraava:
Koirarekisteriohjeen kohdan 8 mahdollistama toistaiseksi voimassa oleva poikkeuslupa:

Lonkkakuvauslausunnon asemesta hyväksytään myös PENNHIP tulos DI(=Distraction Index) <0.40 ja merkinnällä "No radiographic evidence of DJD" (NO), jolloin urosta voidaan käyttää nartulle, jonka oma lonkkaindeksi on vähintään 101 ja lonkkakuvaustulos vähintään C.

Jos uroksella ei ole lonkkalausuntoa, vaaditaan että nartun lonkkakuvaustulos on A tai B ja lonkkaindeksi 101 tai parempi. Jos uroksella ei ole kyynärkuvauslausuntoa, vaaditaan että nartun kyynärkuvaustulos on 0/0.

Silmätutkimustulosta ei vaadita.


Toimikunta voi selventää PEVISA-ehtojen sanamuotoja, mikäli se osoittautuu tarpeelliseksi.

Päätös on PEVISA-säännön kohdan 3 vastainen, koska toimikunta on hyväksynyt rajoittavamman ohjelman kuin rotujärjestön esittämä, joten päätös annetaan hallitukselle ja valtuustolle tiedoksi.

Toimikunta pyytää rotujärjestöä huomioimaan, että Perinnöllisten silmäsairauksien ohjeeseen ja Polvlumpioluksaatio-ohjeeseen tehdyt päivitykset rajaavat nuorten koirien lausuntojen voimassaoloa.

Rotujärjestöä muistutetaan siitä, että PEVISA-säännön mukaan rotujärjestön tulee tiedottaa jäsenistölleen hyväksytystä rotukohtaisesta PEVISA-ohjelmasta mahdollisimman nopeasti, tehokkaasti ja kattavasti.

Rotujärjestön on seurattava PEVISA-ohjelman vaikutusta ja rodun kehitystä päivittämällä JTO asianmukaisesti ja toimitettava uusi JTO-esitys jalostustieteelliselle toimikunnalle ennen seuraavan PEVISA-ohjelman vahvistamista.

Kohta tarkastetaan heti.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 08.01.2013 09:13 
Poissa
Päällikkö Pukama
Avatar

Liittynyt: 11.03.2005 18:19
Viestit: 22718
Paikkakunta: Vantaa
Jonkun verran epäselvyyttä on aiheuttanut se, että ulkomaisella koiralla (asuu ulkomailla, omistaja ulkomaalainen) jos astuttaa ulkomailla, niin pevisa ei koske yhdistelmää vaan silloin toimitaan koirarekisteriohjeen kohdan kahdeksan mukaan eli on voimassa ns. pysyvä poikkeuslupakäytäntö. Nyt on tullut esille ensimmäinen tapaus, jossa ulkomaiselle koiralle on Kennelliiton toimesta laskettu BLUPindeksi sen perusteella, että sen Suomessa asuva jälkeläinen on täällä kuvattu ja lausuttu. Indeksi muodostuu siis jälkeläistuloksesta ja siinä ei huomioida koiran omaa ulkomaista kuvaustulosta. Ulkomaisilla tuloksilla ei toistaiseksi lasketa indeksejä. Helpoiten tämän huomaa katsomalla indeksin perässä olevaa arvosteluvarmuusprosenttia. Jos indeksi on laskettu koiran oman lonkkatuloksen perusteella on prosentti aina vähintään 50, yleensä päälle 60%. Jos siis indeksin arvosteluvarmuus on alle 50% sitä ei tulisi huomioida lainkaan. Näin tehdään esimerkiksi saksanpaimenkoirilla (tieto Kennelliitosta, vaikkei sitä mistään nettisivuilta löydykään).

Kennelliiton mielestä myös amstaffien rotujärjestön (ja rotuyhdistyksen) kannattaa tehdä pysyvään poikkeuslupaan tuo lisäys ja se tullaan tekemään. Asiaa on nimetty hoitamaan Jussi Jalasjoki Amstaffiyhdistyksen jalostustoimikunnasta.

Edelleen pevisaohjelmasta poikkeamiseen tarvitsee poikkeusluvan, eli jos Suomessa tapahtuvassa astutuksessa esim. tuonnilla ei ole Suomessa annettua lausuntoa BLUPindeksin kera, mutta sillä on ulkomainen FCI:n arvosteluasteikolla annettu lausunto, yhdistelmälle voidaan anoa poikkeuslupaa Kennelliiton JTT:ltä.

Poikkeusluvan liitteeksi pitää aina liittää rotujärjestön lausunto ja rotujärjestö haluaa myös rotuyhdistyksen lausunnon eli toimitaan kuten ennenkin ja kuten ohjeistettu on. Tarvittaessa lisätietoa ja neuvoja saa rotuyhdistyksen jalostustoimikunnalta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 08.01.2013 10:43 
Poissa
Fin Fool´s
Avatar

Liittynyt: 30.03.2007 09:00
Viestit: 11137
Paikkakunta: Keski-Suomi
:peukku:

_________________
Kennel Fin Fool's kotisivut


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 08.01.2013 17:23 
Sen verran vielä, että ulkomaisten urosten käyttöä (silloin kun astutus tapahtuu ulkomailla tai se on keinosiemennys) koskevat rajoitukset käydään läpi kokonaisuutena. Arvosteluvarmuus ja indeksi ovat vain yksi tarkasteltava asia.

Kerron tässä triidissä asiasta lisää heti kun uutta tiedotettavaa on.
+Jussi


Ylös
  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 19.02.2013 21:41 
Poissa
Silver Baroness
Avatar

Liittynyt: 07.03.2005 20:35
Viestit: 11136
Paikkakunta: Savero
Toisaalla oli juttua että pevisaan tulossa muutosta, mutta eikö tämä pevisa ole tällaisenään voimassa sinne 2017 saakka? Ei kai muutoksia voida kesken kaiken tehdä, vai voiko?

_________________
Kuva
ASTu Tuure 03/17
Hn Kide 03/11
KKKn Olga 01/18, KKKu Sampo 09/13 & ½ KKKu Lauri 05/10


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 20.02.2013 03:54 
Poissa
Sääliserti -> MVA
Avatar

Liittynyt: 16.01.2006 16:35
Viestit: 5213
Paikkakunta: Mäntsälä; ASTn Salme ja ASTu Mauri
Mä ymmärsin, että sanamuotoa tarkennetaan yksiselitteisemmäksi tjtn.

_________________
"Jos kaikki ovat ajoissa kotona, tulee perhepäivällinen. Muuten tulee usein vain pussikeittoa."
-Lauri 6v.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 20.02.2013 09:02 
Poissa
Päällikkö Pukama
Avatar

Liittynyt: 11.03.2005 18:19
Viestit: 22718
Paikkakunta: Vantaa
Ulkomaisia uroksia koskeva kohta ei kuulu varsinaiseen pevisaan, vaan niitä koskee rotujärjestön esityksestä tehty jatkuvaluonteinen poikkeuslupa. Siihen voidaan tehdä muutoksia ja korjauksia milloin tahansa. Ilman vuosikokouksen päätöstä. Eli rotujärjestö (SBTY) esittää ja JTT hyväksyy (tai hylkää).

Jussi tiedottaa lähiaikoina asiasta lisää. Asia on etenemässä SBTY:n ja JTT:n kanssa juuri näinä päivinä.

Olennainen muutos/korjaus on arvosteluvarmuuden huomioon ottaminen. Sama sääntö voimassa myös saksanpaimenkoirilla (muilla roduilla ei indeksit vielä olekaan käytössä). Eli jos arvosteluvarmuus on kovin alhainen (eli indeksi muodostuu esim. vain yhden jälkeläisen perusteella huomioimatta ulkomaisen uroksen omaa tulosta lainkaan) niin se voidaan jättää huomioimatta.

Mutta huom! Tämä koskee vain ulkomaisia uroksia käytettäessä ja astutuksen tapahtuessa ulkomailla. Edelleen tuonnit pitäisi ensisijaisesti tutkituttaa Suomessa uudestaan, että ne saavat indeksin ja sitten toimitaan indeksien ja pevisan mukaan. Pevisa siis koskee myös tuonteja, mutta ei ulkomaisia koiria (= ulkomailla asuvia, ulkomaisen omistuksessa).


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 13.04.2013 18:27 
Poissa
Tuontitarkastaja

Liittynyt: 08.03.2005 07:19
Viestit: 11641
Paikkakunta: Pori, kennel Sticky Wicket´s
Päivitystä PEVISA-asiaan. Uusi esitys koskien ulkomaisen tutkimustuloksen omaavia koiria, on lähtenyt rotujärjestöltä Kennelliiton jalostustieteelliselle toimikunnalle.
Olennaisin muutos alkuperäiseen, vuosi sitten vuosikokouksen hyväksymään PEVISA:an on se, että ulkomaisen lonkkatuloksen omaavalta koiralta ei vaadita indeksiä.

Informoimme asiasta lisää myöhemmin, tässä vaiheessa tämä on siis vasta esitys, eli tällä hetkellä jokaisella jalostukseen käytettävällä Suomessa asuvalla koiralla tulee olla lonkkaindeksi!

Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu kyynärkuvauslausunto, lonkkakuvauslausunto ja voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto ei saa astutushetkellä olla 24kk vanhempi. Pentueen vanhempien lonkkaindeksien keskiarvon tulee astutushetkellä olla 101 tai parempi. Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkaniveldysplasian aste C ja kyynärniveldysplasian aste 1. Kyynärnivelkuvaustuloksen 1 saanut koira voidaan parittaa vain tuloksen 0 saaneen koiran kanssa.

Mikäli pentueen vanhempi on tuontikoira tai ulkomainen uros, jolla ei ole Kennelliiton lonkkaindeksiä, huomioidaan sen mahdollinen ulkomainen BLUP-indeksi. Jos tuontikoiralle tai ulkomaiselle urokselle ei ole määritelty BLUP-indeksiä, mutta koiralla on FCI:n asteikolla *vähintään* lonkkakuvaustulos C tai OFA-asteikolla vähintään "*fair*", sitä voidaan käyttää parituskumppanille, jonka oma lonkkaindeksi on vähintään 101 ja lonkkakuvaustulos vähintään C.

Ohjelma on voimassa 1.1.2013 - 31.12.2017.

Toimikunta merkitsee muistiin, että ulkomailla tapahtuvien astutusten ja tuontispermalla tapahtuvien siemennysten kohdalla huomioidaan seuraava Koirarekisteriohjeen kohdan 8 mahdollistama toistaiseksi voimassa oleva poikkeuslupa:

Lonkkakuvauslausunnon asemesta hyväksytään myös PENNHIP tulos DI (=Distraction Index) <0.49 ja merkinnällä "No radiographic evidence of DJD" (NO), * tai OFa asteikolla vähintään Fair, tai FCI asteikolla vähintään C*, jolloin urosta voidaan käyttää nartulle, jonka oma lonkkaindeksi on vähintään 101 ja lonkkakuvaustulos vähintään C.

Jos uroksella ei ole lonkkalausuntoa, vaaditaan, että nartun lonkkakuvaustulos on A tai B ja lonkkaindeksi 101 tai parempi. Jos uroksella ei ole kyynärkuvauslausuntoa, vaaditaan että nartun kyynärkuvaustulos on 0/0.


Jussille kiitokset, kun on jaksanut tuon kanssa painia! :)

_________________
Mikään ei ole niin epävarmaa kuin varma pennunostaja.
Ihmisen ja koiran välinen suhde perustuu koiran laumavaiston määräämään tottelevaisuuteen, ja koiralle on alun perin osoitettava, että ihminen on sen johtaja.S.Simelius & K.Jokinen


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 14.04.2013 11:51 
Poissa
Vahva vääryyden puolustaja
Avatar

Liittynyt: 17.04.2011 18:05
Viestit: 3809
Miten toi pevisa lieveni ulkomaalaisten ja tuontien osalta siitä mitä vuosikokouksessa äänestettiin? Blupit ymmärrän mutta tuo tiputus goodista fairiin, B:stä C.hen?

_________________
-Quality Begins on the Inside-


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 14.04.2013 11:57 
Poissa
Päällikkö Pukama
Avatar

Liittynyt: 11.03.2005 18:19
Viestit: 22718
Paikkakunta: Vantaa
JTT voi lieventää, ei yleensä tiukentaa. Kai tuossa on se ajatus, että ei turhaan lisätä poikkeuslupien tarvetta, koska tuonneissa ja ulkomaisissa voi kuitenkin olla jotain muuta rodun populaatiolle hyödyllistä. Eli jos on hyvät perustelut, sen poikkeusluvan saisi joka tapauksessa. Käytännössä vain lisää työtä jalostustoimikunnille ja JTT:lle.

Edit. Siis vaikka esitys on lähtenyt rotujärjestöltä JTT:lle, niin yhteistyössä Amstaffiyhdistys on tätä JTT:n kanssa muokannut!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 14.04.2013 12:09 
Poissa
ROP VET

Liittynyt: 30.08.2005 16:30
Viestit: 9081
Paikkakunta: Lahti, Astn Inkku 12/07, Astn Huhu 10/19
Eli tehdään kotimaisten korien jalostus tiukaksi ja ulkolaisten käyttö löyhäksi? :orava:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 14.04.2013 12:12 
vastailen kunhan pääsen koneelle.
Hyviä kysymyksiä kaikki.


Ylös
  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 14.04.2013 12:12 
Poissa
Päällikkö Pukama
Avatar

Liittynyt: 11.03.2005 18:19
Viestit: 22718
Paikkakunta: Vantaa
Ei kai ihan niinkään. Mutta sehän yleensä on peruste ulkomaisten käytölle, että saadaan sitä uutta verta. Se ei varmaan pahitteeksi ole missään rodussa?

Ja jokaisellahan se on sama mahdollisuus niitä ulkomaisia käyttää, jos haluaa sille tielle lähteä.

Yhdistyksen suositus on edelleen se, että tuontikoirat tutkitaan uudelleen Suomessa ja ne saavat BLUPindeksin ja niihin sovelletaan täysin samoja sääntöjä kuin kotimaisiinkin.

Kasvattajien käsissähän tämä lopun viimein on. Aina on niitä, jotka kokevat, että säännöt liian tiukat ja suunnitelmissa juuri se yhdistelmä joka olisi saatava toteuttaa mahtuu se pevisaan tai ei.

Jussi antakoon tosiaan yhdistyksen virallisen vastauksen, kun on tästä projektista ollut vastuussa :)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 14.04.2013 12:23 
Poissa
ROP VET

Liittynyt: 30.08.2005 16:30
Viestit: 9081
Paikkakunta: Lahti, Astn Inkku 12/07, Astn Huhu 10/19
No jos noita tuonteja tai ulkomaisia astutuksia katsoo niin eipä niissä sukutauluissa kauheen radikaaleja eroja oo, tai sellaista mitä täällä ei jo ole :wink:
Ja ei tää mua henkilökohtaisesti liikuta, mielummin tiukkaa kotimaista kun löyhempää ulkolaista, kunhan vaan ihmettelin että miten tää nyt sitä vie eteenpäin mihin näillä Blupeilla ym. nyt sitten alunperin tähdättiin. Sillä pitkällä juoksulla :mrgreen2: :doh:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 14.04.2013 12:28 
Poissa
Päällikkö Pukama
Avatar

Liittynyt: 11.03.2005 18:19
Viestit: 22718
Paikkakunta: Vantaa
Aika näyttää ;)
Viiden vuoden päästä mahdollisuus muuttaa pevisaa suuntaan tai toiseen tai heittää vesilintua koko systeemillä, jos siltä näyttää, että metsään mentiin :)

Viisi vuotta on lyhyt aika koiran jalostuksessa, mutta se minimi mistä jo jotain johtopäätöksiä voi vetää.

_________________
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 14.04.2013 12:55 
Poissa
Sääliserti -> MVA
Avatar

Liittynyt: 09.09.2010 18:43
Viestit: 5838
Paikkakunta: ASTu -10 / ASTu -13 / BPMu -15
Kiia kirjoitti:
Mikäli pentueen vanhempi on tuontikoira tai ulkomainen uros, jolla ei ole Kennelliiton lonkkaindeksiä, huomioidaan sen mahdollinen ulkomainen BLUP-indeksi. Jos tuontikoiralle tai ulkomaiselle urokselle ei ole määritelty BLUP-indeksiä, mutta koiralla on FCI:n asteikolla *vähintään* lonkkakuvaustulos C tai OFA-asteikolla vähintään "*fair*", sitä voidaan käyttää parituskumppanille, jonka oma lonkkaindeksi on vähintään 101 ja lonkkakuvaustulos vähintään C.

Jos uroksella ei ole lonkkalausuntoa, vaaditaan, että nartun lonkkakuvaustulos on A tai B ja lonkkaindeksi 101 tai parempi. Jos uroksella ei ole kyynärkuvauslausuntoa, vaaditaan että nartun kyynärkuvaustulos on 0/0.[/color][/b]

Ymmärsinkö oikein... eli voin tuoda ulkomailta urospennun, olla rekisteröimättä sitä Suomeen ja käyttää sitä jossain vaiheessa nartulle joka on A/B tai C/D mikäli sillä on lonkkaindeksi yli 101 käyttämättä sitä urostani ikinä kuvissa?

_________________
Rome wasn’t built in a day, but then again I wasn’t on that particular job.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 14.04.2013 14:12 
Poissa
Tuontitarkastaja

Liittynyt: 08.03.2005 07:19
Viestit: 11641
Paikkakunta: Pori, kennel Sticky Wicket´s
^ ei kun se koskee noita ulkomailla tapahtuvia/tuontispermalla tehtyjä siemennyksiä. Eli siis liittyy tuohon Kennelliiton ulkomaisia uroksia koskevaan pysyvään poikkeuslupaan. :) Teksti ei siis tule meidän PEVISA:an. Varsinainen PEVISA-ehdotus on tämä:

Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu kyynärkuvauslausunto, lonkkakuvauslausunto ja voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto ei saa astutushetkellä olla 24kk vanhempi. Pentueen vanhempien lonkkaindeksien keskiarvon tulee astutushetkellä olla 101 tai parempi. Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkaniveldysplasian aste C ja kyynärniveldysplasian aste 1. Kyynärnivelkuvaustuloksen 1 saanut koira voidaan parittaa vain tuloksen 0 saaneen koiran kanssa.

Mikäli pentueen vanhempi on tuontikoira tai ulkomainen uros, jolla ei ole Kennelliiton lonkkaindeksiä, huomioidaan sen mahdollinen ulkomainen BLUP-indeksi. Jos tuontikoiralle tai ulkomaiselle urokselle ei ole määritelty BLUP-indeksiä, mutta koiralla on FCI:n asteikolla *vähintään* lonkkakuvaustulos C tai OFA-asteikolla vähintään "*fair*", sitä voidaan käyttää parituskumppanille, jonka oma lonkkaindeksi on vähintään 101 ja lonkkakuvaustulos vähintään C.

Ohjelma on voimassa 1.1.2013 - 31.12.2017.


EDIT. lisäys. niin ja siis tuota tutkimatonta ulkomaista ei saa käyttää C tai D-lonkkaiselle ollenkaan.

_________________
Mikään ei ole niin epävarmaa kuin varma pennunostaja.
Ihmisen ja koiran välinen suhde perustuu koiran laumavaiston määräämään tottelevaisuuteen, ja koiralle on alun perin osoitettava, että ihminen on sen johtaja.S.Simelius & K.Jokinen


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 14.04.2013 14:23 
Poissa
Fin Fool´s
Avatar

Liittynyt: 30.03.2007 09:00
Viestit: 11137
Paikkakunta: Keski-Suomi
Eva kirjoitti:
Kiia kirjoitti:
Mikäli pentueen vanhempi on tuontikoira tai ulkomainen uros, jolla ei ole Kennelliiton lonkkaindeksiä, huomioidaan sen mahdollinen ulkomainen BLUP-indeksi. Jos tuontikoiralle tai ulkomaiselle urokselle ei ole määritelty BLUP-indeksiä, mutta koiralla on FCI:n asteikolla *vähintään* lonkkakuvaustulos C tai OFA-asteikolla vähintään "*fair*", sitä voidaan käyttää parituskumppanille, jonka oma lonkkaindeksi on vähintään 101 ja lonkkakuvaustulos vähintään C.

Jos uroksella ei ole lonkkalausuntoa, vaaditaan, että nartun lonkkakuvaustulos on A tai B ja lonkkaindeksi 101 tai parempi. Jos uroksella ei ole kyynärkuvauslausuntoa, vaaditaan että nartun kyynärkuvaustulos on 0/0.[/color][/b]

Ymmärsinkö oikein... eli voin tuoda ulkomailta urospennun, olla rekisteröimättä sitä Suomeen ja käyttää sitä jossain vaiheessa nartulle joka on A/B tai C/D mikäli sillä on lonkkaindeksi yli 101 käyttämättä sitä urostani ikinä kuvissa?Eikös sen koiran pidä myös olla ulkomaisessa omistuksessa?

_________________
Kennel Fin Fool's kotisivut


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 14.04.2013 16:14 
Poissa
Silver Baroness
Avatar

Liittynyt: 07.03.2005 20:35
Viestit: 11136
Paikkakunta: Savero
^ No niinhän sen pitää mutta onhan noita tälläkin hetkellä Suomessa (pysyvästi? ) asuvia koiria ulkomaisilla kuvaustuloksilla, ei rekattu Suomeen eikä omistussuhde virallisesti suomalaisessa omistuksessa, kun koirahan on vaan "lainassa".

_________________
Kuva
ASTu Tuure 03/17
Hn Kide 03/11
KKKn Olga 01/18, KKKu Sampo 09/13 & ½ KKKu Lauri 05/10


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Pevisaohjelma 2013-2017
ViestiLähetetty: 14.04.2013 16:42 
Poissa
Päällikkö Pukama
Avatar

Liittynyt: 11.03.2005 18:19
Viestit: 22718
Paikkakunta: Vantaa
Aivan. Jos koira on suomalaisessa omistuksessa ja asuu Suomessa, sitä koskee Suomen pevisa. Mutta jos koira on vain lainassa tai myydään ulkomaille, se ei ole enää suomalaisen omistuksessa ja Suomessa asuva.

Sellaista sääntöä ei olekaan, mitä ei pystyisi kiertämään jos haluaa.

Mutta aika ankeaa, jos kasvattajan lähtökohta on se, että mennään siitä missä aita matalin tai etsitään jokainen porsaanreikä. Eikö se ole hiukan ylpeää? Ajatusmaailma se, että pevisan esittäneet ja vuosikokouksessa hyväksyneet ovat väärässä ja yksittäinen kasvattaja oikeassa?

Eihän yksi pentue mitään mihinkään päin muuta, mutta jos halutaan että blupeista saadaan ilo irti, niin suositeltavaa on pyrkiä mahdollisimman hyviin yhdistelmiin, niin bluppien kuin kaikkien muiden ominaisuuksien osalta. Kuten tietty suurin osa tekeekin. Vai tekeekö?

_________________
Kuva


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 179 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com