Amstaffit.com

Amstaffiaiheista keskustelua
Tänään on 29.10.2020 07:59

Kaikki ajat ovat UTC
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 5 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: PEVISA-ehdotukset 2018-2022
ViestiLähetetty: 23.02.2017 07:41 
Poissa
Tuontitarkastaja

Liittynyt: 08.03.2005 07:19
Viestit: 11542
Paikkakunta: Pori, kennel Sticky Wicket´s
Suomen Amerikanstaffordshirenterrieriyhdistys ry:n hallituksen ehdotus
EHDOTUS A

Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu kyynärnivellausunto, lonkkakuvauslausunto ja voimassa oleva silmätarkastuslausunto.
Silmätarkastuslausunto ei saa olla 24 kk vanhempi. Pentueen vanhempien lonkkaindeksien keskiarvon tulee astutushetkellä olla 101 tai parempi.
Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkaniveldysplasian aste C ja kyynärniveldysplasian aste 1. Kyynärtuloksen 1 saanut koira voidaan parittaa vain tuloksen 0 saaneen koiran kanssa.


Mikäli pentueen vanhempi on tuontikoira tai ulkomainen uros, jolla ei ole Kennelliiton lonkkaindeksiä, huomioidaan sen mahdollinen ulkomainen BLUP-indeksi. Tuontikoiran tai ulkomaisen uroksen kohdalla huomioidaan vain yli 65% arvosteluvarmuudella olevat BLUP-indeksit.

Jos tuontikoiralle tai ulkomaiselle urokselle ei ole määritelty BLUP-indeksiä, mutta koiralla on FCI:n asteikolla lonkkakuvaustulos A, B tai C tai OFA asteikolla vähintään ”fair”, sitä voidaan käyttää parituskumppanille, jonka oma lonkkaindeksi on vähintään 101 ja lonkkakuvaustulos vähintään C.
Silmätutkimustulosta ei vaadita (koskee ulkomailla tapahtuvaa astutusta ja tuontispermalla tapahtuvia siemennyksiä).

Koiran väri ilmoitetaan rekisteröinnin yhteydessä. Pentueen molempien vanhempien värin on oltava merkittynä koirarekisteriin pentueen rekisteröintihetkellä (JTT 9/14). On kiellettyä yhdistää kaksi koiraa, joilla molemmilla on sininen haalistustekijä homotsygoottina (koiran kirsu harmahtava). Kielto koskee mm. seuraavan väriseksi merkittyjen koirien yhdistämistä:
sininen – sininen
sininen – sininen fawn
sininen fawn – sininen fawn


Ulkomailla tapahtuvien astutusten ja tuontispermalla tapahtuvien siemennysten kohdalla huomioidaan seuraava Koirarekisteriohjeen kohdan 8 mahdollistama toistaiseksi voimassa oleva poikkeuslupa:

Lonkkakuvauslausunnon asemesta hyväksytään myös PENNHIP tulos DI(=Distraction Index) <0.49 ja merkinnällä “No radiographic evidence of DJD” (NO), jolloin urosta voidaan käyttää nartulle, jonka oma lonkkaindeksi on vähintään 101 ja lonkkakuvaustulos vähintään C.

Jos uroksella ei ole lonkkakuvaustulosta, vaaditaan että nartun lonkkakuvaustulos on A tai B ja lonkkaindeksi 101 tai parempi. Jos uroksella ei ole kyynärkuvaustulosta, vaaditaan että nartun kyynärkuvaustulos on 0/0.

Suomen Amerikanstaffordshirenterrieriyhdistys ry:n hallituksella tai Kennelliiton jalostustieteellisellä toimikunnalla on oikeus muuttaa PEVISA:n muotoseikkoja tarvittaessa.

---------------------------------------------------------------------------

Jäsenistön ehdotus
EHDOTUS B

Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu kyynärkuvauslausunto, lonkkakuvauslausunto, voimassa oleva silmätarkastuslausunto ja sydänkuuntelutulos sekä jalostustietokantaan kirjattu luonnetesti- tai luonnekuvauskäynti (MH).
* Silmätarkastuslausunto ei saa astutushetkellä olla 24kk vanhempi.
* Pentueen vanhempien lonkkaindeksien keskiarvon tulee astutushetkellä olla 101 tai parempi.
* Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkaniveldysplasian aste C ja kyynärniveldysplasian aste 1.
* Kyynärnivelkuvaustuloksen 1 saanut koira voidaan parittaa vain tuloksen 0 saaneen koiran kanssa.
* Sydänkuuntelun, luonnetestin tai luonnekuvauksen tulos ei vaikuta pentujen rekisteröintiin.


Mikäli pentueen vanhempi on tuontikoira tai ulkomainen uros, jolla ei ole Kennelliiton lonkkaindeksiä, huomioidaan sen mahdollinen ulkomainen BLUP-indeksi. Ulkomaisen uroksen kohdalla huomioidaan vain yli 50% arvosteluvarmuudella olevat BLUP-indeksit.

Jos tuontikoiralle tai ulkomaiselle urokselle ei ole määritelty BLUP-indeksiä, mutta koiralla on FCI:n asteikolla lonkkakuvaustulos A, B tai C tai OFA-asteikolla vähintään “fair”, sitä voidaan käyttää parituskumppanille, jonka oma lonkkaindeksi on vähintään 101 ja lonkkakuvaustulos vähintään C.

Mikäli pentueen vanhempi on typistettykorvainen koira tai ulkomainen uros, ei luonnetestiä tai luonnekuvausta vaadita. Mikäli pentueen vanhempi on ulkomainen uros, ei silmätutkimusta tai sydänkuuntelua vaadita.

Koiran väri ilmoitetaan rekisteröinnin yhteydessä. Pentueen molempien vanhempien värin on oltava merkittynä koirarekisteriin pentueen rekisteröintihetkellä (JTT 9/14). On kiellettyä yhdistää kaksi koiraa, joilla molemmilla on sininen haalistustekijä homotsygoottina (koiran kirsu harmahtava).

Kielto koskee mm. seuraavan väriseksi merkittyjen koirien yhdistämistä:
sininen – sininen
sininen – sininen fawn
sininen fawn – sininen fawn


Ulkomailla tapahtuvien astutusten ja tuontispermalla tapahtuvien siemennysten kohdalla huomioidaan seuraava Koirarekisteriohjeen kohdan 8 mahdollistama toistaiseksi voimassa oleva poikkeuslupa, jolla voidaan rekisteröidä urokselle kaksi pentuetta:

* Lonkkakuvauslausunnon asemesta hyväksytään myös PENNHIP tulos DI (=Distraction Index) <0.49 ja merkinnällä “No radiographic evidence of DJD” (NO), jolloin urosta voidaan käyttää nartulle, jonka oma lonkkaindeksi on vähintään 101 ja lonkkakuvaustulos vähintään C.
* Jos uroksella ei ole lonkkakuvaustulosta, vaaditaan että nartun lonkkakuvaustulos on A tai B ja lonkkaindeksi 101 tai parempi. Jos uroksella ei ole kyynärkuvaustulosta, vaaditaan että nartun kyynärkuvaustulos on 0/0.
* Jos uroksella ei ole kyynärkuvaustulosta, vaaditaan että nartun kyynärkuvaustulos on 0/0.
* Silmätutkimustulosta ja sydänkuuntelua ei vaadita.
* Luonnetestiä tai MH-tulosta ei vaadita.
* Ulkomaisen uroksen indeksi huomioidaan vain, jos arvosteluvarmuus on yli 50%.

Tätä PEVISA-ohjelmaa voidaan korjata muotoseikkojen osalta tarpeen vaatiessa Kennelliiton JTT:n tai Suomen Amerikanstaffordshirenterrieriyhdistys ry:n hallituksen toimesta.

---------------------------------------------------------------------------

Jäsenistön ehdotus
EHDOTUS C

Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu kyynärnivellausunto, lonkkakuvauslausunto ja voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto ei saa olla 24 kk vanhempi.
Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkaniveldysplasian aste C ja kyynärniveldysplasian aste 1.


Muut rotukohtaiset erityisehdot:
Koiran väri ilmoitetaan rekisteröinnin yhteydessä. Pentueen molempien vanhempien värin on oltava merkittynä koirarekisteriin pentueen rekisteröintihetkellä. On kiellettyä yhdistää kaksi koiraa, joilla molemmilla on sininen haalistustekijä homotsygoottina (koiran kirsu harmahtava). Kielto koskee mm. seuraavan väriseksi merkittyjen koirien yhdistämistä:
sininen – sininen
sininen – sininen fawn
sininen fawn – sininen fawn


Ulkomaisia uroksia koskeva poikkeus:
Ei vaadita PEVISA-tutkimuksia
____________________________________________________________

Jäsenistön toiveesta PEVISA-ehdotuksia selventävät vertailutaulukot, joista voi katsoa, miten mikin ehdotus käytännössä vaikuttaa siihen, millaisia yksilöitä voi parittaa keskenään.

1. taulukko on "riisuttu" vain suomalaisia koiria käsittelemään, kahdessa seuraavassa on selvitetty poikkeuksia.

Toivomme, että näiden taulukoiden herättämä keskustelu/kysymykset tapahtuisivat Amstaffiyhdistyksen fb-seinällä tai täällä, niin myös jäsenten on helpompi seurata kun keskustelu pysyy vain parissa paikassa, eikä jakaannu ympäri esim. facebookia.

TAULUKKO1 (suomalaiset koirat):
https://scontent.fhel1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/17022087_669470326589971_9029267570014547486_n.jpg?oh=06412960618e9bb676eb0afe192a1ac0&oe=592F2E62

TAULUKKO2 (poikkeukset tuontikoirille):
https://scontent.fhel1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/16998772_669470383256632_7607273618646238989_n.jpg?oh=2d9e8ecd1cccfb55efccbc4cbcd0141b&oe=59345283

TAULUKKO3 (ulkomaisia uroksia koskevan pysyvä poikkeuslupa, l. ulkomailla tai tuontispermalla tapahtuvat astutukset):
https://scontent.fhel1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/16938437_669470426589961_4053379534929644101_n.jpg?oh=a6f98a2af8f422be5c1e903073e67f28&oe=5936D8D0

_________________
Mikään ei ole niin epävarmaa kuin varma pennunostaja.
Ihmisen ja koiran välinen suhde perustuu koiran laumavaiston määräämään tottelevaisuuteen, ja koiralle on alun perin osoitettava, että ihminen on sen johtaja.S.Simelius & K.Jokinen


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 23.02.2017 07:46 
Poissa
Tuontitarkastaja

Liittynyt: 08.03.2005 07:19
Viestit: 11542
Paikkakunta: Pori, kennel Sticky Wicket´s
Laitoin nyt nuo väriin liittyvät ehdot pienellä, koska ne kaiketi voisi jättää näistä ehdotuksista kokonaan poiskin kun on Kennelliiton sääntö.
Fuksian värisenä olennaiset muutokset tämän hetkiseen (2013-2017) PEVISA-ohjelmaan.

Kaikista PEVISA-ehdotuksista on tulossa lähipäivinä "rautalankaversio" jossa ehdotukset "riisuttu" kaikesta ylimääräisestä, ja asetettu vierekkäin, jotta niitä on helppo verrata ja ehkä helpompi sisäistää. Myönnän, että esim. tämän hetkinen PEVISA voi varsinkin asiaan vihkiytymättömän silmissä näyttää melko mielenkiintoiselta...

Laitamme rautalankaversion sekä yhdistyksen fb-sivulle että tänne AC:lle. Toivomme, että siitä ei aloitettaisi keskusteluja esim. eri fb-ryhmissä (siis muualla kuin yhdistyksen seinällä). Tämä siksi, ettei keskustelua käytäisi monessa eri paikassa vaan kysymykset/vastaukset pysyisivät helposti löydettävissä. Samat rautalankaversiot päivitän myös tähän (ylläolevaan viestiin), eli täällä keskustelu asioista on tottakai sallittua, jopa suotavaa :denti:

Kotisivuille päivitämme tämän viikon aikana kaiken vuosikokousmateriaalin, kunhan saamme vielä loput puuttuvat dokumentit.

Kysykää, kyseenalaistakaa, selvittäkää jos on jotain epäselvää tai mieltä askarruttavaa!

Ja jäsenistö, jotka ovat näiden PEVISA-ehdotusten takana. Tarkistattehan tuon yllä olevan oman ehdotuksenne osalta, ettei täältä copy-pastetessa ole jäänyt mitään pois tms.

_________________
Mikään ei ole niin epävarmaa kuin varma pennunostaja.
Ihmisen ja koiran välinen suhde perustuu koiran laumavaiston määräämään tottelevaisuuteen, ja koiralle on alun perin osoitettava, että ihminen on sen johtaja.S.Simelius & K.Jokinen


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 26.02.2017 13:23 
Poissa
Vara-sertiä pukkaa taas
Avatar

Liittynyt: 09.03.2005 07:54
Viestit: 3791
Paikkakunta: Kellokoski
Kiia kirjoitti:
Suomen Amerikanstaffordshirenterrieriyhdistys ry:n hallituksen ehdotus
EHDOTUS A

Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu kyynärnivellausunto, lonkkakuvauslausunto ja voimassa oleva silmätarkastuslausunto.
Silmätarkastuslausunto ei saa olla 24 kk vanhempi. Pentueen vanhempien lonkkaindeksien keskiarvon tulee astutushetkellä olla 101 tai parempi.
Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkaniveldysplasian aste C ja kyynärniveldysplasian aste 1. Kyynärtuloksen 1 saanut koira voidaan parittaa vain tuloksen 0 saaneen koiran kanssa.

...
---------------------------------------------------------------------------

Jäsenistön ehdotus
EHDOTUS C

Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu kyynärnivellausunto, lonkkakuvauslausunto ja voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto ei saa olla 24 kk vanhempi.
Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkaniveldysplasian aste C ja kyynärniveldysplasian aste 1.Ulkomaisia uroksia koskeva poikkeus:
Ei vaadita PEVISA-tutkimuksia


Kiia kirjoitti:
Fuksian värisenä olennaiset muutokset tämän hetkiseen (2013-2017) PEVISA-ohjelmaan.


Ehdotuksen C olennainen muutos nykyiseen (= sama kuin hallituksen ehdotus A) on raja-arvojen erityisehdot, ei fuksian väriset raja-arvot.

_________________
"Minulla on kovin yksinkertainen maku. Haluan kaikessa vain parasta" O.W.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 26.02.2017 13:39 
Poissa
Vahva vääryyden puolustaja
Avatar

Liittynyt: 17.04.2011 18:05
Viestit: 3752
Tuohan on sanamuodollisesti oikein, rekisteröinnin raja-arvoina on c ja 1. Ette ole kirjanneet ehdotukseen erikseen muita ehtoja, kun niitä ei ole. Hallituksen ehdotuksessa erikseen mainittu, että 1 saa yhdistää vain nollaan. Jolloin erityisehtoja ei voida mainita, vaan eroavaisuudet vs. hallituksen ehdotus.

_________________
-Quality Begins on the Inside-


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 27.02.2017 09:43 
Poissa
Tuontitarkastaja

Liittynyt: 08.03.2005 07:19
Viestit: 11542
Paikkakunta: Pori, kennel Sticky Wicket´s
Lisätty taulukot selventämään (ensimmäisen viestini loppuun). Oli pakko laittaa linkkinä kun olivat liian isoja...
EDIT. Toimiihan nuo linkit myös sellaisille, jotka eivät ole FB:ssa?

_________________
Mikään ei ole niin epävarmaa kuin varma pennunostaja.
Ihmisen ja koiran välinen suhde perustuu koiran laumavaiston määräämään tottelevaisuuteen, ja koiralle on alun perin osoitettava, että ihminen on sen johtaja.S.Simelius & K.Jokinen


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 5 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com